دانشکده علوم رفتاری و سلامت‌روان
انستیتو روانپزشکی تهران
قطب علمی روانپزشکی و روانشناسی بالینی کشور
 
انستیتو روانپزشکی تهران در سال ۱۳۵۶ با نام مرکز آموزش رزیدنتی و با اهداف آموزشی، پژوهشی و درمانی به منظور هماهنگی بین کلیه اجزای سلامت‌روان در سراسر کشور و همچنین توسعه خدمات روانپزشکی و تربیت نیروی انسانی متخصص در زمینه روانپزشکی، کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی و سایر نیروهای تخصصی حوزه سلامت روان شروع به کار نمود که اهداف اولیه آن عبارت بودند از:
الف- تربیت نیروی انسانی در سطوح مختلف مورد نیاز برای بهداشت روان، درمان و آموزش روانپزشکی کشور
ب- برنامه‌ریزی آموزشی عمومی بهداشت‌روان
ج- اجرای آموزش روانپزشکی برای مراکز آموزش وزارت بهداری
د- ایجاد دوره‌های مختلف بازآموزی در سطوح متفاوت
ه- انجام پژوهش‌های زیر بنایی در زمینه بیماری‌های روانی و بهداشت‌روان
ز- ایجاد وتوسعه مرکز اسناد و کتابخانه روانپزشکی کشور
این مرکز در سال ۱۳۵۸ به دنبال انقلاب اسلامی و تحولات اجتماعی صورت گرفته در سطح کشور و تغییرات سازمانی در وزارت بهداری به انستیتو روانپزشکی تهران تغییر نام یافت و تحت پوشش سازمان منطقه‌ای بهداری استان تهران قرار گرفت و سپس تحت نظر مجتمع آموزشی و پژوهشی وزارت بهداری درآمد و در سال ۱۳۶۵ پس از ادغام دانشگاه‌ها در زمره یکی از واحدهای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران قرار گرفت.
این مرکز در سال ۱۳۷۶ با توجه به فعالیتهای گسترده در حوزه بهداشت روان به عنوان مرکز همکای مشترک سازمان جهانی بهداشت در سلامت روان برگزیده شد که این اعتبار تا کنون برای ۴دوره متوالی تمدید شده است.
انستیتو از ابتدای سال ۱۳۸۰ با توجه به سوابق اجرای پژوهش‌های مختلف در امور بهداشت‌روان و داشتن کادر علمی و فنی در امور پژوهشی، آموزشی و درمانی از طرف معاونت آموزشی و امور دانشگاهی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان قطب علمی روانپزشکی و روانشناسی بالینی کشور شناخته شد.
انستیتو روانپزشکی تهران به عنوان یک موسسه ملی سلامت‌روان کشور در طول 46 سال که از تاسیس آن می‌گذرد، همواره به عنوان یک مرکز جامع آموزش، پژوهش و ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی حوزه سلامت‌روان در سطح کشور مطرح بوده و به عنوان قطب علمی روانپزشکی و روانشناسی بالینی و همچنین مرکز همکاری سازمان جهانی بهداشت در سلامت‌روان در سطح کشور و منطقه شناخته شده است.
این انستیتو در سال ۱۳۹۱ با تصویب شورای گسترش وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به دانشکده علوم رفتاری و سلامت‌روان ارتقاء یافت و در ساختار جدید دارای چهار معاونت (آموزش، پژوهش، دانشجوئی- فرهنگی و اداری- مالی) می‌باشد. این دانشکده در راستای سیاست توسعه حوزه‌های آموزشی، راه‌اندازی دوره‌های جدید آموزشی در حوزه سلامت‌روان را در دستور کار خود قرار داده است.
این دانشکده در حال حاضر ضمن تربیت متخصصین روانپزشکی و روانشناسان بالینی در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی (Ph.D) در راستای سیاست‌های نظام سلامت کشور به اجرای طرح‌های ملی پرداخته و پیشگام طرح ادغام سلامت‌روان در نظام مراقبت‌های اولیه سلامت بوده است. در حال حاضر این مرکز به عنوان مشاور سیاستگزار و قانونگزار در کشور مطرح می‌باشد، همچنین در سطح منطقه نیز به ارائه خدمات آموزشی و مشورتی‌‌‌ می‌پردازد. در حوزه ارائه خدمات سلامت‌روان، دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان دارای کلینیک‌های آموزشی تخصصی و فوق تخصصی می‌باشد که ضمن ارائه خدمات به عموم جامعه، معتمد حوزه‌های قانونی نیز بوده و با استفاده از فضای بالینی خود، آموزش دستیاران تخصصی و روانشناسان بالینی را پوشش می‌دهد. براساس برنامه راهبردی پنج ساله ۱۳۹۴-۱۳۹۰ این دانشکده باید در راستای نقشه جامع علمی کشور در عرصه تولید علم و فناوری، آموزش و پژوهش درحوزه روانپزشکی، روانشناسی بالینی و سلامت‌روان بالاترین مرجع علمی و مشاور سیاستگزار، به منظور ارتقاء سطح سلامت‌روان جامعه در کشور و منطقه باشد.

دفعات مشاهده: 8805 بار   |   دفعات چاپ: 421 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

 
Template settings