برگزاری سخنرانی هفتگی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان در فروردین ماه 1404
سخنرانی هفتگی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان (انستیتو روانپزشکی تهران)، توسط دکتر امیرحسین جلالی ندوشن روانپزشک و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با عنوان " زیربنای پدیدارشناختی، فلسفی و تاریخی تحولات پارادایمی در روانپزشکی" برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم رفتاری سلامت روان - انستیتو روانپزشکی تهران؛ روز دوشنبه ۲۵ فروردین ماه دکتر امیرحسین جلالی ندوشن، روانپزشک و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، در دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان(انستیتو روانپزشکی تهران)، سخنرانیای با عنوان «زیربنای پدیدارشناختی، فلسفی و تاریخی تحولات پارادایمی در روانپزشکی» ایراد کرد. این سخنرانی که در قالب یک نشست علمی تخصصی برگزار شد، به بررسی گذارهای تاریخی و فلسفی روانپزشکی از دوران باستان تا عصر مدرن پرداخت.
دکتر جلالی ندوشن در ابتدای سخنان خود با اشاره به دیدگاههای آغازین درباره روان و بیماری روانی، به نظریات جالینوس و تأثیر آنها از سنت سقراطی-افلاطونی پرداخت. وی تأکید کرد که در سنت جالینوسی، هرچند نگاه فلسفی و تئوری مزاجها غالب بود، اما نوعی تلاش برای تبیین پدیدههای روانی بر پایه عوامل جسمانی و طبیعی دیده میشود که میتوان آن را آغازگاهی برای دیدگاههای زیستی امروزی در روانپزشکی دانست.
وی سپس به دورهای اشاره کرد که نگاه کلیسازده به روان و اختلالات روانی در آن غلبه یافت. در این دوره، بیماری روانی نه بهعنوان اختلال در کارکرد بدن یا ذهن، بلکه بهعنوان نشانهای از نفوذ نیروهای شیطانی یا مجازات الهی تلقی میشد. این نگرش، که در قرون وسطی رواج داشت، منجر به طرد، شکنجه و محرومسازی بیماران روانی شد و درک علمی از روانپریشیها را برای قرنها به عقب راند.
دکتر جلالی در ادامه به نقش رنسانس و روشنگری در بازگرداندن نگاه عقلگرایانه و تجربهمحور به روانپزشکی پرداخت. وی توضیح داد که با بازگشت به ارزشهای یونانی و ورود تفکر علمی نوین، مسیر برای شکلگیری دیدگاههای زیستی، طبقهبندیهای مدرن و تلاش برای فهم مغز بهعنوان زیربنای رفتار و تجربه انسانی هموار شد.
در بخش پایانی سخنرانی، دکتر جلالی ندوشن به نقد و بررسی تحولات معاصر در روانپزشکی پرداخت؛ از جمله گذار از مدلهای سختافزاری زیستی به رویکردهای چندعاملی، شناختیعصبی، و بینذهنی که تلاش دارند همزمان با حفظ دستاوردهای زیستپزشکی، به غنای روانپویشی، اجتماعی و فرهنگی بیماریهای روانی نیز توجه نشان دهند.
تهیه عکس: سیدحسین سیدمحمدی
کامنت