برگزاری جلسه دفاع پایاننامه کارشناسی ارشد رشته روانشناسی سلامت در بهمنماه
جلسه دفاع پایاننامه خانم هانیه کاوه دانشجوی کارشناسی ارشد رشته روانشناسی سلامت دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان؛ این جلسه روز سه شنبه 24 بهمن ماه برگزار شد. اساتید راهنما، مشاور و داوران این پایان نامه، دکترعاطف وحید ( استاد راهنما)، دکتر عاشوری و دکتر صالحی (اساتید مشاور)، دکتر زاهدی و دکتر لواسانی (اساتید داور) بودند.
این پژوهش با موضوع « مدلیابی گرایش به جراحی زیبایی براساس مقایسهی اجتماعی و نارضایتی بدنی با میانجی گری خودشفقتی در زنان کاربر اینستاگرام» اجرا گردید.
نتایج حاصل از ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین مقایسه اجتماعی ( 0/593=r)، نارضایتی بدنی (0/289=r) و خودشفقتی (0/525-=r) با گرایش به جراحی زیبایی زنان کاربر اینستاگرام رابطه معنیدار وجود دارد (0/01>P). حصول مقدار0/678 برای شاخص GoF نشان داد که اعتبار مدل ترسیمی به صورت قوی تائید میگردد. نتایج حاصل از آزمون سوبل نشان داد که خودشفقتی در رابطه بین مقایسه اجتماعی و گرایش به جراحی زیبایی زنان کاربر نقش میانجیگری دارد (8/63=t، 0/001>P). همچنین خودشفقتی در رابطه بین نارضایتی بدنی و گرایش به جراحی زیبایی زنان کاربر نقش میانجیگری معنیدار دارد (4/115=t، 001/0>P). نتایج به دست آمده نشان میدهد که شدت میانجیگری خودشفقتی در رابطه بین نارضایتی بدنی و گرایش به جراحی زیبایی (0/75=VAF) قویتر از مقایسه اجتماعی و گرایش به جراحی زیبایی (0/664=VAF) است.
با توجه به نتایج پژوهش حاضر مبنی بر وجود ارتباط بین متغیرهای مقایسه اجتماعی و نارضایتی بدنی با گرایش به جراحی زیبایی و تائید نقش میانجیگری خودشفقتی توصیه میشود با مدیریت کردن محتوای تولید شده در رسانهها الگوهای منطقی و واقعی ظاهر ارائه شود و با شناسایی مکانیسمهای درونیسازی رسانه، اقدامات پیشگیرانهای در جهت کاهش نگرانیهای مربوط به تصویر بدنی و متعاقبا کاهش تمایل به جراحی زیبایی در جامعه صورت گیرد.
خبرنگار: مهری محمودی
تهیه عکس: سیدحسین سیدمحمدی