برگزاری چهارمین دوره از همایش روز جهانی آگاه سازی اتیسم در دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان - انستیتو روانپزشکی تهران
چهارمین دوره از همایش «روز جهانی آگاه سازی اتیسم» در دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان - انستیتو روانپزشکی تهران برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان - انستیتو روانپزشکی تهران: چهارمین دوره از همایش روزجهانی آگاهی از اتیسم روز سه شنبه ۱۹ فروردین ماه با حضور دکتر احمد حاجبی ریاست دانشکده، دکتر جعفر بوالهری روانپزشک و رئیس اسبق دانشکده، دکتر میترا حکیم شوشتری روانپزشک، دکتر محمود دهقانی، معاونین، اعضای هیئت علمی، خانوادههای محترم دارای فرزند مبتلا به اختلال طیف اتیسم، خانم هلیا هوشنگی رفتاردرمانگر کودکان اتیسم و دانشجویان در سالن شهید سلیمانی برگزار گردید. دکتر احمد حاجبی رئیس دانشکده ضمن خوش آمدگویی به حضار گرامی سال نو را تبریک گفت و یکی از مهمترین وظایف درمانگران را آگاه سازی جامعه نسبت به اختلالی تحت عنوان اختلال اتیسم دانست و متذکر شد افزایش آگاهی منجر به اصلاح نگرش ها و باورهای نادرست در جامعه خواهد شد.
نکته حائز اهمیت دیگر توجه به شعار تعیین شده برای این روز در سال جارى است که بر پذیرفتن تفاوتها از سوى جامعه تاکید دارد و این امر موجب کاهش انگ اجتماعی و در نهایت یکپارچگی این افراد در جامعه میگردد. انگزدایی نسبت به این بیماران زمانی بوجود میآید که دانش و آگاهی عمومی نسبت به این اختلال افزایش یابد.
سپس دکتر جعفر بوالهری به نقشهای مثبت و منفی تکنولوژی نو از قبیل سرعت بالای انتشار مطالب و اخبار به سراسر نقاط دنیا، حتی نقاط دور افتاده و همراهش سوء استفاده فرصت جویان با انتشار اطلاعات نادرست در جهت گمراهسازی عموم مردم اشاره نمود که مزید بر علت و موجب از دست رفتن زمان طلایی رسیدگی به بیماریهای خاص خواهد شد.
همچنین ایشان این روز را بعنوان روز کلیدی در جهت شناسایی تفاوتهای افراد و آگاه سازی اعضای خانواده، محیط تحصیلی و جامعه معرفی نمود و به نتایج تحقیقات در یکی از دانشگاههای پیشگام امریکا در زمینه تفاوتهای فردی یا «نورودایورسیتی» اشاره نمود. این تحقیقات نشان از تفاوت زیاد ژنتیکی و رفتاری دانشجویان با یکدیگر دارد که عدم آگاهی اساتید، مدیران و مربیان کارآموزیها و مقاومت نسبت به پذیرش این نتایج تحقیقات، آسیبهای بسیاری به دانش آموزان و دانشجویانی که مانند طیف اوتیسم تفاوت رفتاری دارند وارد می آورد.
در ادامه مراسم دکتر شوشتری اتسیم را بعنوان اختلالی که متاسفانه شیوع آن رو به افزایش میباشد و در میزان شیوع آن از هر 100 نفر امکان ابتلای ۲ نفر وجود دارد معرفی نمود و متذکر شد بسیاری از اختلالات شخصیت مانند اسکیزوتایپال و اسکیزویید در بزرگسالان از نظر بیولوژیک، ممکن است به نوعی اشکالی از اختلالات طیف اتیسم باشند. این اختلال تابلوهای بالینی بسیار متعددی دارد. وی افزود گذاشتن تشخیص بر اساس طیف موجب شناخت بهتر این اختلال و افزایش آمار شده است.
ایشان از جمله اقدامات صورت گرفته در انستیتو روانپزشکی تهران را برگزاری سه دوره کارگاه تربیت درمانگر اتیسم و تربیت ۱۲ درمانگر در هر دوره با کارایی بالا و دانش کافی برشمرد. از دیگر برنامه ها راه اندازی سامانه ثبت اختلالات طیف اتیسم از سال ۱۳۹۵ است. تاکنون حدود ۸۳۰ مورد در این سامانه به صورت کاملا علمی ثبت شده اند. اطلاعات گستردهای از قبیل پیشینه خانوادگی، فاکتورهای محیطی قبل از تولد، عوامل حین تولد و مشکلات جسمی و روانی والدین در این بانک اطلاعاتی در دانشگاه ثبت شده اند.
از موارد مهم دیگر شروع به کار مرکز اختلالات تکاملی در بیمارستان علی اصغر است که خانوادهها می توانند با هزینه پایین تر از دانش به روز متخصصان این حوزه بهرهمند شوند. همچنین در سال های اخیر این اختلال بعنوان بیماری خاص شناخته شده و به صورت عملیاتی تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار گرفت.
در پایان دکتر محمود دهقانی عضو هیئت علمی دانشکده ضمن ابراز خرسندی از برگزاری چهارمین دوره از همایش روز جهانی اتیسم در انستیتو روانپزشکی تهران، مراحل مختلف رویکرد درمانی CST و کتابچه های تهیه شده از جانب سازمان جهانی بهداشت را برای طیف اختلالات اتیسم معرفی نمود و در خصوص نحوه دسترسی خانودهها به کتابچه توضیح داده شد.
کامنت